• loodgieter
  • verwarming
  • zonnedak
  • airconditioning

Zonnepanelen op de Majoraan te Hoogkarspel

Zonnepanelen - lagere energienota met echte groene stroom!

De ontwikkeling van zonnepanelen heeft er in de afgelopen jaren er toe geleid dat ze steeds efficiënter worden. Met de door de overheid ingestelde subsidies in combinatie met de steeds hogere energieprijzen is zonne-energie ook bij particuliere klanten heel populair geworden.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende zonnepanelen op de markt beschikbaar en vaak worden zonnepanelen welk in China geproduceerd zijn aangeboden door prijsvechters. Toch is het belangrijk om stil te staan bij de kwaliteit van een zonnepaneel. Een zonnepanelensysteem moet vele jaren meegaan, meer dan 30 jaar. Wat wij in de praktijk zien is dat sommige goedkopere zonnepanelen al snel veel minder produceren dan wat men zou mogen verwachten.

Wij werken uitsluitdend met de in Duitsland geproduceerde panelen van Nefit (Centrosolar). Deze zonnepanelen geven niet alleen 5% hoger opbrengst dan andere systemen. De garantie is uitstekend; 10 jaar fabrieksgarantie op de panelen en 26 jaar garantie op de opbrengst!

Voordelen Nefit zonnepanelen:

  • Echt groene stroom, lagere energienota
  • Compleet pakket van een betrouwbare leverancier; geen losse componenten
  • Hoogwaardige panelen (EU) met TÜV-keurmerk en 10 jaar garantie
  • Tot 5% aantoonbaar hogere opbrengst
  • 26 jaar garantie op de opbrengst
  • Vuil-, zout- en sneeuwbestendig veiligheidsglas
  • Maatwerk voor schuine en platte daken

Installatie op de Majoraan te Hoogkarspel

De installatie bij de familie Thor op de Majoraan te Hoogkarspel bestaat uit 14 stuks 250WP zonnepanelen waarvan 8 stuks op het schuine dak en 6 stuks op het platte dak. Hierdoor is de verwachte opbrengst van de zonnepanelen ca 3.500kWh / jaar opleveren. De zonnepanelen zijn vervolgens aangesloten aan een zogenaamd actieve omvormer van het merk SMA. Een zeer efficiënt en volledig stille omvormer.

Overzicht Sunny PortalIn de omvormer is tevens voor gekozen om een Dataconnect module te installeren waardoor de klant ten alle tijden via het Internet, met een computer of via een app voor de iPhone of Android, niet alleen de huidige opbrengst maar ook de historische opbrengst van het systeem kan inzien. Voor meer informatie, zie www.sunnyportal.com. Links ziet u een voorbeeld van een weergave van het systeem.

Sinds de ingebruikname eind augustus 2013 heeft het systeem ondanks de vrij natte herfst in het eerste kwartaal ca 500kWh opgeleverd. De familie Thor is dan ook heel tevreden met het systeem.

Voor dat wij de beslissing namen waar wij de zonnepanelen zouden aanschaffen hebben wij ons uitgebreid laten informeren bij zowel de grote leveranciers (die vaak op TV reclame maken) als bij locale ondernemers. TIB Hoffer is zeer kundig en bood het systeem met een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding aan. Wij zijn zeer tevreden met het systeem en de vakmanschap van TIB Hoffer. (Dhr. U. E. Thor).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor u? Neem dan nu contact op met ons!

Foto's van het systeem

Hieronder ziet u enkele foto's van de installatie.

uneto-vni   vca  sei  sbb beeldmerk fc