• airconditioning
 • loodgieter
 • zonnedak
 • verwarming

Airconditioning

Toshiba-airconditionersHet breedste programma airconditioners voor zowel de particuliere als de zakelijke gebruiker.

Leidende producent

Met een productie van vele miljoenen eenheden per jaar is TOSHIBA wereldwijd een van de leidende producenten van airconditioners.

Met een zeer uitgebreid pakket klimaatbeheersingapparatuur is TOSHIBA als geen ander in staat om voor elke denkbare toepassing een passende oplossing te bieden voor zowel de particuliere gebruiker (residential), de MKB gebruiker (light commercial) als de zakelijke kantorenmarkt (business).

Energiezuinig, stil en een kenmerkende vormgeving

TOSHIBA airconditioners zijn door toepassing van 'state of the art' elektronische technologie en het gebruik van hoogwaardige duurzame materialen zeer energiezuinig en zelfs onder de A-merken toonaangevend. Direct opvallende kenmerken van TOSHIBA airconditioners zijn de geluidsarme werking en de oogstrelende vormgeving die past in elk interieur, van woonkamer tot museumzaal.

 • De toonaangevende positie van TOSHIBA klimaatbeheersystemen komt voort uit het gebruik van door TOSHIBA zelf ontwikkelde milieubeschermende technologieën en het gebruik van duurzame materialen. TOSHIBA paste als een van de eerste producenten in 1999 een milieu vriendelijk koudemiddel in alle modellen toe!

  Een van de belangrijkste kenmerken van de TOSHIBA klimaatbeheerssystemen is echter het bijzonder lage energieverbruik. Efficiënt energieverbruik wordt algemeen erkend als een van de belangrijkste milieubeschermende maatregelen. Een laag energieverbruik levert direct financiële winst op, wat daarenboven ruimschoots wordt overtroffen door de milieuwinst.

  children3
 • compressor-11-8 2Na een lange reeks technologische ontwikkelingen introduceerde TOSHIBA in 1980 een werkelijk revolutionaire uitvinding: de invertertechniek. Door de elektrisch aangedreven compressor in toeren te regelen, wordt een modulerende vermogensregeling tot stand gebracht. Deze Inverter technologie garandeert meer comfort, door een zachte, geleidelijke opstart met geoptimaliseerde vermogenscontrole tegen een lager energieverbruik.

  In de daaropvolgende jaren heeft TOSHIBA een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling van deze nieuwe, inmiddels onontbeerlijke energiebesparende technologie. Zo heeft de eenvoudige toerentalregeling van 1980 plaatsgemaakt voor geavanceerde gelijkstroom techniek waarbij TOSHIBA zowel de PWM als de PAM toepast in de zogenaamde hybride techniek. De compacte geavanceerde TOSHIBA systemen uit de Digital Inverter en de Super Digital Inverter series stellen de gebruikers ervan in staat ongekend hoge rendementswaarden te bereiken: meer dan 500% in de warmtepompfunctie.

  Naast de elektronische componenten zijn uiteraard ook de mechanische delen zeer zorgvuldig door TOSHIBA bestudeerd en verder ontwikkeld. Zo maakte de zuigercompressor plaats voor de roterende compressor. Een techniek waarbij een zeer efficiënte compressie wordt verkregen met minder trillingen. Maar ook deze technologie is al weer vervolmaakt door de ontwikkeling van de compressor met dubbele rotor waarbij trillingen, door een verbeterde uitbalancering, tot een absoluut minimum worden teruggebracht. De toepassing van deze 'rotarycompressoren' draagt in belangrijke mate bij aan het zeer lage geluidsniveau van TOSHIBA buitendelen.

 • Hieronder worden enkele voorbeelden uit het assortiment van TOSHIBA getoond.

Stek

De ozonlaag rondom de aarde beschermt het leefmilieu en de gezondheid van de mens tegen schadelijk UV-straling van de zon. CFK's en HCFK's kunnen deze ozonlaag aantasten. HFK's zijn sterke broeikasgassen die opwarming van de aarde veroorzaken. In het nationaal overleg is tussen Minister van VROM en het bedrijfsleven overeengekomen om het gebruik van CFK's en HCFK's en HFK's aan banden te leggen. Dit is vastgelegd in het CFK-actieprogramma.

Voor het koeltechnisch bedrijfsleven betekent dit dat de volgende maatregelen zijn genomen, die per 1 januari 1993 een wettelijke status hebben in het besluit inzake stoffen die de ozonlaag aantasten:

 • Een verbod op het toepassen van CFK's koelinstallaties, zoals bedoeld in het besluit.
 • Lekdichtheidseisen van zowel bestaande als nieuwe koelinstallaties, bekwaameisen aan personen die handelingen op het gebied van CFK's, HCFK's en HFK's verrichten aan koelinstallaties.
 • Aantoonbare zorgvuldigheid met het gebruik van CFK's, HCFK's en HFK's bij de uitvoering van (de)montage, reparatie en onderhoud aan koelinstallaties ter voorkoming van lekverliezen.

De twee laatstgenoemde maatregelen zijn gewaarborgd door een erkenningsregeling die wordt beheerd door een stichting STEK. Alleen "STEK-erkende ondernemingen" mogen handelingen op het gebied van CFK's, HCFK's en HFK's verrichten aan koelinstallaties.

uneto-vni   vca  sei  sbb beeldmerk fc